At have en dejlig have er noget, som de fleste mennesker ønsker. Det giver både et dejligt udseende til dit hjem, men det gør også, at du har et sted, hvor du kan slappe af og nyde naturen. Når du skal planlægge en ny have, skal du tage højde for faktorer som placering, størrelse og stil. Derfor kan det være svært at vide, hvordan man skal gå igang. Men fortvivl ikke – det er faktisk ret simpelt. Følg disse trin, og du vil snart have den have, du altid har drømt om.

1. Find ud af, hvad du har brug for

Først og fremmest skal du beslutte, hvad du ønsker at få ud af din have. Overvej, hvilke planter og blomster du gerne vil have, om du ønsker en græsplæne, og om du ønsker nogle udendørsmøbler. Det er også en god idé at tænke over, hvor meget tid du er villig til at bruge på vedligeholdelse.

2. Vælg et sted

Når du har fundet ud af, hvad du gerne vil have, skal du finde et sted til din have. Når du vælger et sted, skal du tænke på, hvilken del af dit hjem der modtager mest sol, og om der er nogen andre planer, som du har for dette område. Det er også vigtigt at sikre, at du har en god vandforsyning og at omgivelserne er sikre og godt bevogtede.

3. Planlæg din have

Når du har fundet ud af, hvor din have skal være, er det tid til at planlægge den. Det er en god idé at tegne en skitse over, hvordan du ønsker din have skal se ud, så du kan se, hvordan planterne og andre ting vil passe sammen. Det er også vigtigt at overveje, hvordan din have vil se ud på forskellige tider af året.

4. Vælg planterne

Når du har planlagt layoutet af din have, er det tid til at vælge planterne. Overvej, hvilke planter der vil tåle det klima, du har, og hvilke planter der vil se godt ud sammen. Det er også vigtigt at tænke på, hvordan planterne skal vedligeholdes, og hvor meget tid du er villig til at bruge på det.

5. Be